Specialist in vervoer van bijzondere goederen

  • 90 jaar kwaliteit in logistiek
  • 100% Hollands vernuft
  • Schadevrij, compleet en op tijd geleverd

Duurzaamheid

Als logistieke dienstverlener vinden wij het belangrijk om aandacht te besteden aan duurzaamheid binnen onze organisatie.

Koploperproject

Sinds dit jaar neemt Hoekstra deel aan het Koploperproject Duurzaamheid. Wij hebben ons zelf als doel gesteld om in 2014 10% minder CO2-uitstoot te realiseren dan in 2012. Dit doen wij in samenwerking met Het Koploperproject. Zij helpen mkb-ers om op een doelgerichte en effectieve manier in 1 jaar duurzamer te ondernemen.

Om deze doelstelling te halen hebben we verschillende instrumenten ingezet. Uiteraard is bij ons bedrijf het goederenvervoer veruit de belangrijkste component voor vervuiling.

Door inzet van schonere motoren (EURO VI), actief te werken aan het terugdringen van het brandstofverbruik, continue monitoring van bandenspanning, luchtweerstand van de wagens, optimale belading en uiteraard een optimale planning zullen we met elkaar deze doelstelling proberen te behalen.

De eerste scans zijn in september afgerond en de uitkomsten zijn hoopvol, maar er blijft genoeg te doen!

TVM Preventieprijs 2012

Onder duurzaam ondernemen verstaan wij ook het maximale doen wat in ons vermogen ligt om schade aan mens en materiaal te voorkomen. Dit doen we onder andere door de uitrusting van onze wagens, het geven van cursussen aan scholen om (jonge) weggebruikers te wijzen op de gevaren op de weg maar vooral ook door het motiveren van onze vakmensen om zich op de weg als met te gedragen en risico’s te vermijden.

Onze inspanningen op dit gebied zijn in 2012 gewaardeerd met de nominatie voor de TVM Preventieprijs.

Heeft u een opmerking over het rijgedrag van een van onze chauffeurs, een compliment of een verbeterpunt? We horen het graag! U kunt uw reactie hier naar ons toesturen.